Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

.

logo new Plpm

Greek English French German Italian Lithuanian Polish Romanian Russian Serbian Spanish Turkish
 
μενού
 

beta1590x234

Την Παρασκευή  17 Μαρτίου,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 24 μαθητών και μαθητριών του Πειραματικού ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  στις  εγκαταστάσεις της εταιρείας BETA CAE Systems Α.Ε. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας στην  Πληροφορική, στην  Β' Λυκείου, καθώς και  προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας στο θεματικό δίκτυο του 1ουΚΕΣΥΠ Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο :  «Σύνδεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Αγορά Εργασίας» για το σχολικό έτος 2016-2017.

 Η επίσκεψη είχε ως σκοπό τη γνωριμία με τη BETA CAE Systems Α.Ε., μια πρωτοπόρος και καινοτόμος ελληνική εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού CAE (Computer-Aided Engineering). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρωτοποριακές εφαρμογές και εργαλεία στις επιστήμες της Πληροφορικής και Μηχανολογίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της BETA CAE Systems Α.Ε. στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κουβράκης Παναγιώτης πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με την εταιρεία και τον κλάδο της, την επιχειρηματικότητα, τις προοπτικές εργασίας, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και πολλά άλλα θέματα, ενώ παράλληλα απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Με ένα ευρύ πελατολόγιο σε ολόκληρο τον κόσμο και χιλιάδες εγκατεστημένες άδειες χρήσης των προγραμμάτων της, η BETA CAE Systems Α.Ε. κατέχει σήμερα δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια αγορά, ενώ ανήκει στις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ελλάδος (Hellastat). 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με προγραμματιστές και μηχανικούς, εργαζόμενους στην εταιρία, σχετικά με τις λειτουργίες και τη χρησιμότητα του λογισμικού που παράγεται αλλά και με τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους.

Η επίσκεψη αυτή έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους μαθητές, γιατί πληροφορήθηκαν για αντικείμενα που δεν γνώριζαν, γνώρισαν βιωματικά ένα εξαιρετικά καινοτόμο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, και ανέπτυξε την περιέργειά τους για μελλοντική ενασχόλησή τους με συναφή αντικείμενα, μιας και όλοι οι μαθητές ήταν της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Πληροφορικής.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες καθώς και οι συνοδοί καθηγητές, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Παναγιώτη Κουβράκη, για την εγκάρδια φιλοξενία της διεύθυνσης και του προσωπικού της εταιρίας καθώς και στο 1ο ΚΕΣΥΠ Δυτικής Θεσσαλονίκης για την αμέριστη συνεργασία του στην πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής.

Κύλιση στην Αρχή