Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

.

logo new Plpm

Greek English French German Italian Lithuanian Polish Romanian Russian Serbian Spanish Turkish
 
μενού
 

Παράθεση των Ομίλων Αριστείας του Σχολείου μας

Για  Αίτηση Συμμετοχής Σχολικού Έτους 2023 - 2024,  κάντε κλικ  ΕΔΩ

 

Untitled 1

Όμιλοι Αριστείας
 

   Σύμφωνα με το νόμο για τα Πειραματικά Σχολεία από το σχολικό έτος 2012-2013 συγκροτούνται και λειτουργούν Όμιλοι με σκοπό την αξιοποίηση της δημιουργικότητας, των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι  ότι  οι Όμιλοι απευθύνονται τόσο στους  μαθητές του σχολείου όσο και σε μαθητές άλλων σχολείων, οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

  • Ένας όμιλος μπορεί να λειτουργεί 2 μέχρι 4 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα, ενώ πρέπει κατ’ ελάχιστον να λειτουργήσει για 20 εβδομάδες. Στο σχολείο μας οι όμιλοι θα λειτουργούν από τις 2:30 μ.μ μέχρις τις 4:00μ.μ.

  • Για να λειτουργήσει ένας όμιλος πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 μαθητές και να μην έχει πάνω από 20 (εκτός κι αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι). Κάθε μαθητής του σχολείου μπορεί να συμμετάσχει το πολύ σε 2 ομίλους. 

  • Για κάθε όμιλο υπάρχει συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα και στόχοι οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν. Οι μαθητές πρέπει να υλοποιούν τις εργασίες τις οποίες τους αναθέτουν οι καθηγητές τους και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα πάρουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

  • Η συμμετοχή των μαθητών πρέπει να είναι συστηματική και γι’ αυτό θα τηρείται απουσιολόγιο. Κάποιος μαθητής μπορεί να λείψει συνολικά 8 διδακτικές ώρες, όταν ο όμιλος λειτουργεί 2 ώρες την εβδομάδα και 16 διδακτικές ώρες, όταν λειτουργεί 4 ώρες εβδομαδιαίως.

  • Για τη συμμετοχή κάποιου μαθητή σε όμιλο υποβάλλει αίτηση , την οποία πρέπει να προσυπογράψει τόσο ο καθηγητής που είναι υπεύθυνος του ομίλου, όσο και ο διευθυντής του σχολείου. Αντίστοιχα, προκειμένου να εγγραφεί σε κάποιον όμιλο μαθητής από άλλη σχολική μονάδα, και πάλι υποβάλλεται αίτηση από τον μαθητή την οποία προσυπογράφει ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο αυτός φοιτά και εγκρίνουν τόσο ο καθηγητής υπεύθυνος του ομίλου όσο και ο διευθυντής του ΠΣ.

 

                                                                                       

 

Κύλιση στην Αρχή
 

Επιμέλεια- Σχεδίαση : Αραμπατζής Γιώργος (ΠΕ86)

Με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας
για την φιλοξενία του ιστοχώρου μας

.